Historie

Sivantos-gruppen har en stolt historie med entreprenørskap, mot, empati og vilje til å hjelpe andre. Det er en fortelling om eventyrlystne ansatte, store selskaper og det å hjelpe millioner av mennesker til å leve et bedre liv. Faktisk har vår iver etter å hjelpe med å forbedre dagliglivet til hørselshemmede lenge vært en tradisjon hos selskapet vårt – i mer enn 130 år.

Røttene til dagens Sivantos-gruppe går så langt tilbake som til 1878, da en telefonmottaker med betydelig forbedret overføringskvalitet ble utviklet av Werner von Siemens. Han var den første som la merke til at personer med hørselsvansker hadde behov for bedre overføringskvalitet for å kunne forstå telefonsamtaler.

1913

I 1913 startet Siemens den første serieproduksjonen av høreapparater i Berlin, kalt Esha-Phonophor. Esha (uttales “es-ha”) gjenspeilt den tyske uttalen av S&H, den felles forkortelsen for Siemens’ to grunnleggere, Siemens & Halske.

Ved slutten av andre verdenskrig var nesten alle fabrikkene i Berlin blitt ødelagt. Siemens-Reiniger-Werke, basert i Erlangen, var den grenen av selskapet som spesialiserte seg på medisinsk teknologi, så denne tok over den audiologiske virksomheten i 1945 og måtte starte opp igjen nesten fra bunnen av. De første høreapparatene som ble utviklet og produsert i Erlangen ble lansert i 1951: Phonophor Alpha. Fra da av økte antallet høreapparater produsert av Erlangen kraftig.

 

Dagens Sivantos utviklet det første bak-øret-apparatet (BTE) under merket Siemens – Siemens Auriculette – i 1959. Dette var et stort skritt mot mer diskrete høreapparater. Vi tok det neste logiske steget syv år senere, da vi brakte det første i-øre-apparatet (ITE) ut på markedet – men ikke til Tyskland, som vi vil forklare senere.

1970s

Som et genuint globalt selskap, begynte deretter Sivantos-gruppen å erobre markeder over hele verden – og opprettet fra tidlig på 70-tallet tilknyttede selskaper for å selge Siemens høreapparater i Europa og Nord Amerika og siden i Asia.

1986

I 1986 ble Rexton International med i gruppen. Rexton ble grunnlagt i 1955 av Paul Bommer og produksjonen startet to år senere. Rexton grunnla et datterselskap i Singapore allerede helt tilbake på 1970-tallet. Rexton selv er fortsatt i drift og er ett av våre verdsatte merker.

1987

A&M ble med i Sivantos-gruppen i 1987, men selskapets historie strekker seg tilbake til begynnelsen av 1900-tallet. Alexandra, hustruen til Edward VII (dengang konge av Storbritannia og Irland), hadde vært nesten helt døv siden hun fødte sitt andre barn. Miller Reese Hutchison, en ingeniør fra Alabama i Georgia i USA, utviklet et høreapparat for Alexandra til kroningsseremonien. Det het Akouphone.

Tilbake i USA grunnla Mr. Hutchinson selskapet Hutchison Acoustic Company, som var i drift inntil 1905. Det ble deretter delt inn i tre selskaper: General Acoustic, Dictograph og Acousticon. Acousticon, som ble grunnlagt i England i 1905, slo seg sammen med høreapparatselskapet Multitone i 1975 og dannet Acousticon & Multitone (A&M). I dag fokuserer Sivantos-gruppens merke A&M på behov tilknyttet fremvoksende markeder.

1988

Dette er året da Horst Peter Hühne, grunnleggeren av Audio Service, solgte aksjene sine til A&M Hearing Aids i Crawley og ble et datterselskap av dagens Sivantos-gruppe. Siden de startet opp i 1977, har Audio Service fokusert på produksjon av ITE-høreapparater. Horst Peter Hühne oppdaget skreddersydde høreapparater på en tur til Amerika og gikk raskt i gang med å introdusere dem i Tyskland. Samme år som Audio Service ble en del av Sivantos-gruppen, utvidet de sitt produktutvalg for å inkludere BTE enheter.

2011

HearUSA ble med i Sivantos-gruppen i 2011. De var opprinnelig kjent under navnet HEARx, og åpnet sitt første senter for hørselsomsorg i Florida i 1987. HearUSA ble skapt i 2002, i forbindelse med oppkjøpet av et nasjonalt selskap for hørselsomsorg.

2015

I januar 2015 stengte Siemens AG salget av Siemens Audiology Solutions til EQT. Siemens Audiology Solutions ble omdøpt til Sivantos-gruppen.

Sist, men ikke minst, ble audibene med i Sivantos-gruppen som vårt nettbaserte selskap for hørselsomsorg. Selskapet ble grunnlagt i begynnelsen av 2012 av Marco Vietor og Paul Crusius for å utnytte Internetts potensiale til å levere hørselsomsorg av høy kvalitet til førstegangs kunder.

2016

I januar 2016 startet Sivantos et nytt kapittel  i virksomhetens historie med introduksjonen av det nye varemerket Signia. Signia står for nytenkning og innovative produkter med fokus på våre kunder og bygget på kvalitet.